Hero image

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheid

 

Veiligheidsregio Gelderland Zuid

“ Snelheid, doeltreffend optreden en improvisatie- vermogen zijn kenmerken van ons brandweervak. Korte lijnen, maatwerk en flexibiliteit zijn daaraan synoniem en kenmerken de werkwijze van Active Living. Geen wonder dus dat de samenwerking top- fit blijft. ”

Harrie van Son
Clustercommandant Maas en Waal & Projectleider PPMO Gelderland-Zuid

 

In 2006 heeft Gelderland-Zuid de brandweerkeuringen regionaal aanbesteed. Naast kwaliteit-/prijsverhouding gaf de wijze van het “op locatie keuren” de doorslag om toen voor Active Living te kiezen.

Het oplossingsgericht meedenken via korte lijnen bij Active Living heeft de goede samenwerking sindsdien verstevigd. Mede daardoor heeft Gelderland-Zuid het nieuwe keuren volgens het PPMO-protocol op tijd en probleemloos kunnen invoeren.

De fysieke onderdelen  van de PPMO-keuring zijn tevens de maatstaf voor de jaarlijkse verplichte conditietesten. Daarbij maken we ook gebruik van de testleiders van AL. Zo worden onze brandweermensen dus niet door een collega beoordeeld, maar door externen objectief getest.

Voor vervoer van de brandbestrijdingsbaan en de stairmaster is een oplossing gevonden waarmee het keuren en testen op locatie mogelijk blijft. Gezien de geografische spreiding van Gelderland-Zuid worden daarmee vele reis-en verleturen van onze vrijwilligers voorkomen.

Met de verschillende opties in hun offerte kan gewenst maatwerk worden geleverd.